Ontmoet Arnold van Loon

Ik ben Arnold van Loon en ik ben al meer dan 50 jaar kok, waarvan vele jaren chef-kok

Mijn eigen diploma’s heb ik gehaald in koksschool Rotterdam. In Rotterdam heb ik voor mijn opleiding in verschillende restaurants gewerkt, waaronder het Holbein, dat je nu zou kunnen vergelijken met een sterrenrestaurant.

Directies, zakenmensen en Europese voetbalclubs

In 1970 ben ik naar Brabant verhuisd en heb ik o.a. gewerkt in het Evoluon in Eindhoven, waar we niet alleen werkten voor de tentoonstelling, maar waar we in het tweede restaurant ook kookten voor de directie van Philips en vele (buitenlandse) gasten. Daarna ben ik naar het PSV stadion gegaan, waar we in diverse restaurants de zakenwereld ontvingen, alsmede vele Europese voetbalclubs.Vervolgens ben ik gaan werken bij conferentiehotel de Leyhof in Oisterwijk met de opdracht het restaurant naar een hoger niveau te tillen.

"In al mijn jaren in de horeca heb ik veel leerling-koks opgeleid."

Na vele hectische jaren in de horeca, zocht ik werk met wat meer rust en regelmaat en ben in een instellingskeuken gaan werken voor Thebe. Dit combineerde ik met werk als kookdocent voor cliënten van de RIBW.

In 2013 ben ik 65 jaar geworden. Omdat ik nog steeds een gepassioneerd kok ben, wil ik graag mijn kennis en ervaring overdragen aan kookliefhebbers. Daarom ben ik deze kleinschalige kookschool begonnen.

Historie in beeld

1974 t/m 1988 - Evoluon
1988 t/m 1995 - PSV Stadion
1995 t/m 2001 - De Leijhof